Andre samskrivingsverktøy

ETHERPAD kalles gjerne det samskrivingsverktøyet du allerede har prøvd ut - det som lar fra 2 til 16 personer skrive og redigere i samme tekstdokument samtidig. Men den 'originale' etherpad'en ble for noen tilbake kjøpt opp av Google og er inntil videre ikke tilgjengelig. Men, siden programmet ble laget med åpen kildekode er det fritt fram for andre å kopiere programmet under andre navn. Det finnes i dag dusinvis slike etherpad-varianter som alle likner hverandre. Her er noen av dem:

PiratePad
Samskive ndla
TypeWithMe
TitanPad
SyncIn

Verktøyet er lett å bruke. Gjør deltakerne oppmerksom på chat-funksjonen og be dem lagre i blant. Etterpå kan du se hvordan dokumentet har utviklet seg ved å klikke på time slider. Dokumentet kan også lastet ned som et word-dokument eller en .pdf. (Hvis dette ikke fungerer: prøv full text, lagre, og klipp og lim inn i word. Da blir det bra).

Her er en video som beskriver prinsippet:

Husk også at på de fleste etherpad'er kan du lage egne unike adresser, som f.eks http://piratepad.net/perogkari Dermed er det mye enklere å finne adressene igjen.

HUSK: en etherpad består for evig tid og alle som har adressen kan se den. Ergo ikke stedet for å avsløre statshemmeligheter.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License