Hildegunn

Hildegunn er ei jente på 17 år, som bor hjemme hos foreldrene sine i Dåfjord. Hun har en lillesøster som heter Britt - Aina, og har en svart labrador retriver som hun fikk når hun var 14 år.

Hildegunn har helt fra hun var lita, likt å stelle med håret til veninnene sine. Nå ønsker hun å utdanne seg til frisør. Hun må derfor flytte til byen for å oppfylle drømmen.Og kanskje hun vil flytte helt til Oslo?

Mora til Hildegunn, Inger, var bare 16 år da hun fikk Hildegunn. Inger bodde seks måneder i Tromsø, da hun traff Birger, Hildegunns far. Hildegunn er vokst opp med stefaren sin Kjell.
Han er fisker, og er veldig snill og ettergivende med døtrene sine. Men han er alltid ute på jobb, så han deltar ikke mye i dagliglivet til jentene sine.

Hildegunn er veldig glad i famillien sin.
Hun er opptatt av å gjøre ting rett, og liker ikke å skuffe foreldrene sine. Hun holder derfor skjult at hun er opp over ørene forelsket i Tom Roger. Tom Roger er 19 år, fisker og kjører bil. Hun bruker mye tid sammen med han og prøver å holde stritt med lekser og plikter så ikke foreldrene skal oppdage noe. Heldigvis har hun søstra si Britt Aina som hun får til å ta seg av hunden.


Ingers brev til venninna Svanhild, 1968
Ingers brev til sine foreldre, 1968
Julekort fra Kjell til sin søster, jula 1985
Utdrag fra Hildegunns dagbok
Hvilke sjangertekster kan Birger inngå i??


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License